на живо

1000 души гледат на живо Пулев - Джошуа. Билетите са в продажба от петък

Пропуските са на цени между 100 и 1000 паунда

Getty Images

1000 зрители ще могат да присъстват на дългоочаквания мач между шампиона в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO) Антъни Джошуа (24 мача, 23 победи, 21 с нокаут, 1 загуба на професионалния ринг) и претендента за титлите Кубрат Пулев (29 мача, 28 победи, 14 с нокаут, 1 загуба на професионалния ринг).

Срещата ще се състои на 12 декември в зала "Уембли" в Лондон. Продажбата на билети ще започне от петък (4 декември) в 12:00 ч. на обяд българско време.

Желаещите да гледат срещата ще трябва да заплатят между 100 и 1000 паунда. Това потвърдиха от промоутърската агенция на британския боксьор, която организира срещата - "Мач Руум".

Присъствието на фенове около ринга стана възможно, след като правителството на Великобритания смекчи строгите забрани в страната, наложени заради пандемията от коронавирус. От началото на декември на част от спортните събития ще могат да присъстват фенове. 

Столицата на Великобритания попада в така наречената "Зона 2". В нея са разрешени до 1000 човека като зрители на събития на закрито и 2000 - на открито.

Срещата между Джошуа и Пулев първоначално беше предвидена за лятото на 2020 г. на модерния стадион на "Тотнъм". Заради пандемията от коронавирус тя бе отложена за края на година и преместена в по-малка зала. Капацитетът на зала "Уембли" е 12 500 човека.

Снимка: Getty Images

"Мач Руум" и Еди Хърн вече организираха една галавечер в залата през 2020 г. Събитието завърши с победата на Олександър Усик над Дерек Чисора. Тогава в залата имаше един единствен зрител - Антъни Джошуа.

Пулев посяга за втори път към трона на Джошуа. Контузия провали първата им битка за световната титла на 28 октомври 2017 г. в Кардиф. Тогава българинът се отказа от мача заради разкъсан гръден мускул, а на негово място на ринга се появи французинът Карлос Такам.

Снимка: Reuters