на живо

1000 души и 1 млрд. долара гледаха Джошуа - Пулев (ВИДЕО)

Флойд Мейуедър бе сред първите, поздравили британеца за успеха

Getty Images

Разхлабените мерки за ограничение на разпространението на коронавируса във Великобритания направиха възможно 1000 души да гледат на живо мача за четири от петте пояса в тежка категория в бокса. Един срещу друг в зала "Уембли" се изправиха шампионът Антъни Джошуа и претендентът за титлите Кубрат Пулев.

Срещата, в която българинът беше нокаутиран в 9-ия рунд, беше наблюдавана и от боксьор, за когото се твърди, че има състояние над 1 млрд. долара. Близо до ринга своето място беше заел Флойд Мейуедър. Той е бивш шампион в 3 различни категории и се смята, че е натрупал солидната сума в периода 2006 - 2017 г., докато траеше професионалната му кариера.

Американецът пристигна със солидна охрана и солидни бижута - гривни, часовници и ланци.

Мейуедър спазваше стриктно правилата в залата и си позволи да свали маската си само докато пиеше кафе.

Снимка: Getty Images

"Винаги е хубаво, когато можеш да гледаш добър бокс. Великобритания е страхотно място. Гордея се с Антъни Джошуа, но сега трябва да покаже какво може. Той е един от най-добрите в тежка категория. Печелил е златен медал преди, кариерата му е страхотна, два пъти печели световните титли. Но пък всичко може да се случи в бокса. Един грешен удар и край на кариерата. Той е страхотен боец и човек. Уважавам уменията му", каза преди мача.

След срещата той бе сред първите, които поздравиха Джошуа, а после се присъедини към него в съблекалнята.

Мейуедър ще се завърне към бокса през февруари 2021 г., когато ще се изправи срещу Логан Пол - инфлуенсър и автор на видеа в платформата "ЮТуб".