на живо

16-годишна българка се цели в световната титла в колоезденето (ВИДЕО)

Виктория Гончева по пътя към успеха

bTV

Между страха и желанието за успех. Колко голям е адреналинът в планиското колоездене, разказва най-добрата ни състезателка в този спорт - 16-годишната Виктория Гончева.

Какво трябва да знаем за нея?

Гончева е №1 в България на спускането в планинското колоездене. От двете години кара за столичния "Гравити байк". Сред най-големите ѝ постижения са второто място в стартовете за IXS Европейска купа в Шладминг (Австрия) през юни 2017 г, третото място в Open категорията на държавното първенство в Румъния при мъжете през август тази година. Тя е и двукратна национална шампионка на България по даунхил.

Сред целите на Виктория за следващите години е да кара в кръговете от Световната купа, в които има шансове за медали. Ще участва е състезанията за Европейската купа и стартове в България.

Тренира три пъти в седмицата с кондиционен треньор в София. Байк кара най-често в Боровец Байк Парк, но също така в Петрич, Златица, Витоша и Локорско.

Извън спорта

Виктория учи в ПГ "Константин Фотинов" в родния си Самоков с изучаване на немски и английски език. Любимото ѝ хоби е рисуването. Участва в театрална трупа "Театър Фантастиш", в който постановките са на немски. Догодина завършва средното си образование и ще кандидатства фармация или дентална медицина, но твърди, че в никакъв случай няма да изостави любимото си колоездене.

Тагове: