на живо

След 4 месеца: Наказаха Ерик Дайър, който се качи на трибуните, за да се бие с фен

Футболистът на "Тотнъм" няма да играе в 4 мача. Отнесе и парична глоба

Getty Images

Футболистът на "Тотнъм" Ерик Дайър получи наказание от 4 мача и парична глоба от 40 хил. паунда заради провинение преди 4 месеца.

След мача срещу "Норич" от турнира за Купата на Англия на 4 март, Дайър прескочи рекламните пана и се качи при феновете. Той търсеше конкретен запалянко, за когото твърдеше, че е обиждал брат му. До по-сериозен инцидент не се стигна. Футболистът така и не намери въпросния човек.

Заради пандемията от коронавирус, която предизвика и прекъсване на футбола във Великобритания, от Футболната асоциация разгледаха случая 4 месеца по-късно и решиха, че Дайър трябва да бъде сурово наказан. 

Санкцията влиза в сила незабавно, а футболистът ще може да бъде на разположение на мениджъра на "Тотнъм" Жозе Моуриньо за последния мач от кампанията - гостуването на "Кристъл Палас". Той няма да играе в срещите с "Борнемут", "Арсенал", "Нюкасъл" и "Лестър". 

Снимка: Getty Images

26-годишният полузащитник изигра 18 мача за "Тотнъм" във Висшата лига. 

"Няма да коментирам, защото ще си създам проблем, а не искам. Ако обжалваме, може да стане по-лошо. Поне да стартираме следващия сезон без наказания." - така Жозе Моуриньо коментира тежкото наказание.