на живо

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес (ВИДЕО)

Колко важни са пилешките хапки за... олимпийските титли? Къде е играл Бодуров? И как се тренира синхронно плуване във вана?

Getty Images

Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на повечето са свити. И не се знае до кога. В момент като този решихме да ви поднасяме по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, точно от толкова имате нужда, за да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги забравили, а трети искрено ще ви развеселят!

Научете:

Кой не знае Юсейн Болт, кой не е чувал за него?! И за осемте му олимпийски титли - на 100 м, 200 м и в щафетата 4Х100 м. Само ще споменем, че той продължава да държи световните рекорди в трите дисциплини, въпреки че сложи край на състезателната си кариера през 2017 г.

Връщаме ви през 2008 г., на олимпийските игри в Пекин. Тогава Болт печели първите си златни медали от най-важния спортен форум. А една от тайните му се оказват... пилешките хапки.

Спринтьорът прекарва в олимпийското село около 10 дни, като изяжда близо 1000 пилешки хапки. Оказва се, че те са достатъчни, за да му набавят нужната доза от калории. И освен това са му познати. Особено на фона на местните специалитети, които той определя за... "странни".

"Първо ядях една кутия от 20 за обяд и една за вечеря. На следващия ден - две кутии на закуска, една на обяд и една на вечеря. Взимах си и картофки и ябълков пай", разкрива Болт в своята автобиография.

Прочетете:

Ако трябва да посочите фамилия, която е белязала италианския футбол, със сигурност в главата ви ще проблесне спомен за... Малдини. Чезаре, Паоло, а вече и Даниел - гордостта на "Милан".

Именно за трите поколения на терена ви разказва Виталио Людмилов.

Забавлявайте се в интернет:

Синхронно плуване в домашни условия. Възможно ли е?

Стига да имаш вана, въображение и... чувство за хумор

Оставяме ви да се насладите на Светлана Ромашина - петкратна олимпийска шампионка в този красив и труден спорт.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

New routine #olympics #staystrong #stayactive #synchronizedswimming #artisticswimming #solo #duet #newroutine #синхронноеплавание #дуэт #соло #мамаидочка #инстамама

Публикация, споделена от Svetlana Romashina (@svetlanaromashina) на

Тествайте знанията си:

Гледахте ли интервюто на Валери Генов с бившия капитан на ЦСКА Николай Бодуров? Защитникът разказа един куп интересни неща за българския и световен футбол, за Иран, за приятелите си и шегите в съблекалнята.

Днес ще тестваме паметта ви в тази насока. 

В кой английски отбор игра Николай Бодуров?

Гледайте:

Българските художествени гимнастички са едни от най-добрите в света и винаги са били институция в този спорт. За това уменията им винаги са били ценени високо навсякъде.

Една българка сновеше неуморно между килимите по време на световното първенство в Баку през 2019 г. Историята на Мариана Василева ни разказа Флорина Иванова:

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове:

5 неща