на живо

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес (ВИДЕО)

Днес си говорим за футбол, история и малко художествена гимнастика

Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на повечето са свити. И не се знае до кога. В момент като този решихме да ви поднасяме по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, точно от толкова имате нужда, за да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги забравили, а трети искрено ще ви развеселят!

Научете:

Ако пандемията от коронавирус не беше връхлетяла в целия свят, днес щяхме да правим сложни изчисления, за да предвидим кой футболен тим ще триумфира в европейските клубни турнири и на европейското първенство. Само че тези планове се отлагат за сега, което ни дава възможност да научим нещо интересно.

Знаем, че националният отбор на Бразилия води класацията по спечелени финали на световни първенства (5). Но в никакъв случай не подценявайте европейските отбори!

До момента Мондиалът се е провеждал 21 пъти, като само в 2 от финалите не са участвали тимове от Стария континент - в първото издание през 1930 г. (когато Уругвай побеждава Аржентина) и през 1950 г. (когато Уругвай побеждава Бразилия).

Прочетете:

"Ливърпул" триумфира във финала на Шампионската лига, побеждавайки "Тотнъм" през 2019 г. Успехът беше дългоочакван от феновете на мърсисайдци и от един... баща.

Брайън бе след първите, прегърнали капитана на "Ливърпул" - Джордан Хендерсън. И не скри сълзите си! Защо? Четете в статията на Райна Димитрова.

Забавлявайте се в интернет:

Скучно ли ви е? Отесня ли ви диванът у дома? Опитвате ли се все още да си намерите удобна поза? 

Снимка: Lap.bg

Състезателката по художествена гимнастика Александра Солдатова дава съвети как да си разнообразите деня. Но само ако сте достатъчно гъвкави!

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Один день из жизни гимнастикиили что делать,когда уже все дела сделаны переделаны?

Публикация, споделена от Alexsandra Soldatova. (@soldy21) на

Тествайте знанията си:

Продължаваме с футбол. Често в последно време говорим за упадъка на националния отбор. Сещате ли се обаче за едни по-позитивни времена. Връщаме ви над 20 години назад и ви питаме:

Кой е последният футболист, вкарал гол за България на финали на световни първенства?

Гледайте:

Футболът не е само за големите стадиони и хилядите фенове по трибуните. Той е и усещане, любов и... надежда.

За това е важен и "Отборът на надеждата", който подава ръка на Александър от "Филиповци". Неговата история разказа Станимира Атанасова: