на живо

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес (ВИДЕО)

За цветовете на олимпийските кръгове, разговорите със съотборниците по време на карантина и акциите на "Левски"

Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на повечето са свити. И не се знае до кога. В момент като този решихме да ви поднасяме по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, точно от толкова имате нужда, за да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги забравили, а трети искрено ще ви развеселят!

Научете:

Олимпийските игри винаги са били символ на една обединителна сила. Сила, по-голяма от всичко и от всеки. Затова и олимпийските кръгове олицетворяват дори най-отдалечената точка на планетата. Петте цвята - жълт, зелен, червен, черен и син са избрани, защото поне един от тях присъства във всеки национален флаг.

Снимка: Getty Images

Прочетете: 

В началото на седмицата маратонки на Майкъл Джордан бяха продададени на търг за рекордните 560 000 долара. Богатството, което Въздушния започва да трупа още в силните си баскетболни години, днес се оценява на 2 млрд. долара.

Как марката "Джордан" се превръща в изключително успешен маркетингов проект, ще научите от статията: "Богатството на Майкъл Джордан: 2 млрд. долара, яхти, самолети и имоти".

Забавлявайте се вкъщи:

Публикациите в социалните мрежи на втория капитан на "Ливърпул" - Джеймс Милнър, са сред най-забавните неща, които разнообразяват ежедневието ни от началото на пандемията.

Снимка: Getty Images

В Англия футболистите вече могат да тренират на малки групи, а наскоро известният сред съотборниците си като "Мили" универсален играч разказа кои са най-дразнещите неща, с които се е сблъскал по време на видео разговорите с колегите си при домашната изолация.

В неговия топ 5 са неща като: как да скриеш порасналата си и неоформена коса от останалите, как Анди Робъртсън да не забележи, че си пускаш гугъл речник, докато той говори, тъй като "с този акцент нищо не му се разбира", или какво се случва, когато просто забравиш да изключиш микрофона, докато говориш с жена си.

Тествайте знанията си:

На този ден през 1904 г. е създадена световната футболна централа - ФИФА. Първото световно първенство се провежда 26 години по-късно в Уругвай, а днес ви питаме - кой отбор печели първата световна титла?

Кой е първият световен шампион по футбол?

Гледайте отново: 

Джиро, джирант, джирардар, джиросване. В последната една седмица тези думи станаха неизменна част от речника на футболния фен заради сагата с акциите на "Левски".

На 13 май притежателят на 86,6% от акциите на "Левски" Георги Попов джироса ценните книжа на премиера Бойко Борисов, но той ги отказа. В момента акциите са на стадион "Георги Аспарухов", а с отговора на въпроса: "Кой всъщност е собственик на "Левски"? се затрудниха дори юристите.

Снимка: Ладислав Цветков

Иван Боянов ни срещна с доктора по международно право и член на Спортния арбитражен съд в Лозана Ивайло Дерменджиев, който внесе яснота относно положението на "Герена" и какво всъщност следва за "синия" клуб оттук нататък.