на живо

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес (ВИДЕО)

За един шампион без корона, за друг позабравен шампион и за анатомията на шампиона

Getty Images

Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на повечето са свити. И не се знае до кога. В момент като този решихме да ви поднасяме по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, точно от толкова имате нужда, за да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги забравили, а трети искрено ще ви развеселят!

Снимка: Getty Images

Научете:

Йордан Йовчев – шампион без корона. За Властелина на халките, каквото и да се напише, ще бъде малко. Един от най-грандиозните грабежи в цялата олимпийска история е с пловдивчанина в Атина 2004. Йовчев е с 2 световни титли зад гърба си и е абсолютен фаворит. Изиграва без грешка съчетанието си, но това не е достатъчно.

Халките треперят в ръцете на представителя на домакините Димостенис Тамбакос, а при приземяването гъркът прави крачка назад – допълнителна грешка. Съдиите обаче хладнокръвно „гилотинират” Йовчев и присъждат титлата на Тамбакос. Оценката от 9,862 т. е с 12 хилядни повече от тази на българина.

Йовчев приема достойно шамара. Плаче от отчаяние, но намира сили да поздрави победителя. Легендата Юри Кеки обаче, прави безпрецедентен жест на почетната стълбичка. Двукратният олимпийски шампион, който е трети във финала, пред цял свят вдига ръката на Йовчев по време на награждаването и така показва, че за него той е истинският шампион. През това време гърците смутено извръщат погледи.

Прочетете:

Днес ви препоръчваме дебютната статия от поредицата на спортната редакция на bTV „Анатомия на шампиона”, посветена на плувеца Антъни Иванов и с автор Цветан Баяслиев. „Доскоро Антъни минаваше за детето-чудо в басейна, но истината е, че детето вече порасна. Не бавно и полека, а сякаш за минути и часове.” Вълнуващата история на таланта от Велико Търново ви очаква тук:

Забавлявайте се в интернет:

Как тренира в домашни условия мексиканският вратар Мануел Лахуд по време на социална изолация? Със сигурност не му липсва креативнтост, а видеото му влезе в полезрението на журналистите от „Скай Спортс”, които побързаха да го качат в официалния профил на медията в Инстаграм.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

WFH as a 'keeper in the year 3020

Публикация, споделена от Sky Sports (@skysports) на

Тествайте знанията си:

Вие сте запален фен на футбола? Мислите, че познавате историята на световните първенства? Нека да видим дали е така! 

Снимка: Getty Images

Кой футболист е вкарал най-много голове на световни първенства в историята на всички мондиали?

Гледайте:

Днес на вашето внимание ви предлагаме трогателната история на един от най-големите български боксьори – Тончо Тончев. Треньорски гаф го лишава от олимпийската титла в Атланта 1996, а днес смелото сърце от ринга има друга отговорна задача в живота, но тя не е свързана със спорта – да пази 200 декара слънчеви батерии. Припомнете си една вълнуваща среща – тази на репортера на спортната редакция на bTV Димитър Тасев с някогашния интерконтинентален шампион при професионалистите на WBA и WBC.

bTV призовава: останете си вкъщи!