на живо

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес (ВИДЕО)

За 20-ия рожден ден на Неймар, вдъхновенията във футбола и леката атлетика и първите олимпийски игри

Twitter

Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на повечето са свити. И не се знае до кога. В момент като този решихме да ви поднасяме по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, точно от толкова имате нужда, за да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги забравили, а трети искрено ще ви развеселят!

Научете: 

Ако имаше футболен вариант на шоуто "По-по-най", най-вероятно Неймар щеше да спечели наградата в него. Той е по-атрактивен от повечето си колеги, по-непокорен и най-скъп. Все пак 222 млн. евро са си 222 млн. евро и от "Пари Сен Жермен" не ги пожалиха, за да да привлекат бразилеца.

Снимка: EPA

Въпреки че имаме чувството, че преди да премине във френската столица, той цял живот е играл в компанията на Лионел Меси и Луис Суарес в "Барселона", не трябва да забравяме, че Неймар прави страхотно представяне в първия си професионален тим - бразилския "Сантос". 

Всъщност той вкарва своя гол номер 100 в професионалната си кариера именно там. При това на рождения си ден! На 5 февруари 2012 г. Неймар си подарява попадение във вратата на "Палмейрас" - точно в деня, в който навършва 20 години!

Прочетете:

Преди по-малко от година невероятната Ивет Лалова отново ни накара да се гордеем с нейните постижения на пистата. Тя завърши на престижното седмо място на финала на 200 м по време на световното първенство по лека атлетика в Доха.

Именно това накара Димитър Тасев да се разрови назад във времето и да ви припомни още две вдъхновяващи истории от пистата. За непримиримия дух на Уилма Рудолф и Ана-Фиделия Кирот четете тук:

Забавлявайте се в интернет:

Призоваваме ви да станете от дивана и да спортувате! Правят го всички ваши любимци!

Прави го и Евдокия Попадинова - избрана за най-добра футболистка на България в последните 4 години. Тя не спира да показва, че може да ви... скрие топката и да си я качи на врата, докато е с главата надолу... Просто вижте:

Тествайте знанията си:

Първите олимпийски игри в модерната история се провеждат през 1896 г. в Атина. В тях участват спортисти от 14 страни, в това число и България. Дисциплините са 9 - борба, гимнастика, лека атлетика, вдигане на тежести, стрелба, фехтовка, колоездене, плуване и... Кой друг спорт?

Кой от тези спортове попада в програмата на олимпийските игри през 1986 г.?

Гледайте:

Нали не сте забравили времето, когато футболът ни носеше неповторима емоция? То пак ще дойде! 

А до тогава припомнете си постижението на една красива дама, която живее за футболаИвета Банкова-Стоянова е първата българка, която е била делегат на мач от груповата фаза на Шампионската лига. С нея ви среща Валери Генов:

bTV призовава: останете си вкъщи!