на живо

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес

За първата олимпийска шампионка, българските отбори в Европа и русия Федерер

Instagram

Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на повечето са свити. И не се знае до кога. В момент като този решихме да ви поднасяме по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, точно от толкова имате нужда, за да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги забравили, а трети искрено ще ви развеселят!

Научете:

Днес жените играят футбол, баскетбол и волейбол, бягат и скачат на стадиона и мечтаят да участват на олимпийски игри

Но през 1896 г. в Атина, дамите не са били добре дошли. Първите модерни олимпийски игри се провеждат само с мъжко присъствие. Великият Пиер де Кубертен има и обяснение за това - жени в спортни състезания е "непрактично, безинтересно, неестетично и като цяло неправилно".

4 години по-късно, в Париж, дамите могат да се включат в състезанията по тенис, голф, ветроходство, крикет и конна езда. Швейцарската графиня от американски произход Елен де Пуртале става първата олимпийска шампионка. Тя печели състезанието по ветроходство заедно със съпруга си. Двамата управляват яхтата "Лерина".

Прочетете:

Във време на пандемия едва ли някой мисли за футбол. Само че пред клубовете у нас се задава проблем

Тъй като целият спортен календар е тотално объркан, българските отбори могат да пропуснат следващия сезон в европейските клубни турнири.

Как и защо? Прочетете в коментара на Валери Генов.

Забавлявайте се в интернет:

Свикнали сме да виждаме Роджър Федерер в безупречен костюм, винаги всяващ респект, дори и потен след мач. 

Но рекордьорът по титли от Големия шлем не винаги е бил такъв - руса коса и голямо сако... Това бившият номер 1 в света на тениса ли е?

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Reminding everyone there are better days ahead #weekend #vibes #premirka #teen #wearingmyfirsttie

Публикация, споделена от Roger Federer (@rogerfederer) на

Тествайте знанията си:

През 2019 г. в Доха се проведе световното първенство по лека атлетика. За пореден път Ивет Лалова ни накара да се гордеем, като стана седма на финала на 200 м. 

Снимка: Lap.bg

Знаем, че погледите ви са били насочени към нея! Но забелязахте ли друго - коя е най-бързата жена на света на 200 м?

Коя е световната шампионка на 200 м от първенството по лека атлетика в Доха през 2019 г.?

Гледайте:

И като заговорихме за лека атлетика и бягане, преди година Димитър Тасев се срещна с един доктор, един адвокат и един мениджър на компютърна фирма. Общото между тримата е, че обичат в свободното си време да... бягат.

А той им зададе въпроса "Защо?" и се разрови надълбоко в тази нова мания. Отговорите във филма му, част от поредицата bTV Репортерите.

bTV призовава: останете си вкъщи!