на живо

50 години необикновена емоция

Гледайте юбилейното шоу на Христо Стоичков днес от 18:00 ч. по bTV Action

Христо Стоичков не е обикновен футболист. Той е най-титулуваният българин в европейския футбол - единственият вдигал над главата си ценната Купа на европейските шампиони, единственият със Златна обувка и Златна топка в колекцията си, трикратен шампион на България, четирикратен носител на Купата, вдигал е трофея на Испания пет пъти и е печелил четири Суперкупи на страната.

От Марица (Пловдив) той достига до европейския връх с дрийм тийма на Барселона през 1992 г., когато Стоичков е безспорно сред звездите на световния футбол.

През 1994 г. той е една от причините за безсънните нощи на милиони българи, застинали пред телевизора, в очакване на ново чудо отвъд Океана. И чудото е факт - малка България става четвърта на света, а футболистите са посрещнати като национални герои.

Христо Стоичков е не само емблема на българския футбол и на българският спорт. Той е първата асоциация при споменаването на името на страната ни.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Освен с топовен шут, Камата пронизва и с остър език. До болка искрен и неподправен, той има достатъчно самочувствие, за да бъде себе си навсякъде по света - от родния Пловдив, до слънчева Калифорния.

Стоичков не може да направи само едно нещо - да остави футболен фен безразличен. Обичан и мразен, той винаги е предизвиквал емоции.

Благодарение на своя характер, той печели врагове, но и приятели. Именно те - най - големите световни футболни звезди, ще уважат Камата на юбилея му днес. Шоуто ще бъде гарантирано, тъй като български и световни футболни величия ще се съберат да зарадват българската публика.

А тя наистина обича Стоичков и доказателството за това ще е пълният стадион "Васил Левски" тази вечер.

За всички, които не са се сдобили с билет, bTV Action ще предава шоуто пряко от 18:00 ч.