на живо

55-ият в света изхвърли Федерер от Открито първенство на САЩ

Джон Милман постигна впечатляващ обрат срещу Маестрото

Reuters

Петкратният шампион на Откритото първенство на САЩ - Роджър Федерер, изненадващо отпадна на осминафиналите тази година. Маестрото загуби мача си с 55-ия в света Джон Милман след като австралиецът постигна впечатляващ обрат и се наложи с 3:6, 7:5, 7:6(7), 7:6(3).

Преди началото на срещата Федерер бе сочен за абсолютен фаворит срещу Милман, който е 55-и в света и най-голямото постижение на последния за годината турнир от Големия шлем беше достигането до трети кръг през 2017 г.

Мачът на централния корт "Артър Аш" продължи над 3 часа и половина и предложи страхотна битка на публиката.

Снимка: Reuters

Всъщност, всичко започна по логичния начин и със сет в актива на швейцареца след ранен пробив.

Федерер имаше реалната възможност да вземе и втория сет, но при 5:4 в полза на рекордьора по титли от Големия шлем, започна победния поход на Милман. 29-годишният тенисист спечели следващите два гейма и върна равенството.

Третият сет бе изключително оспорван, като двамата не осъществиха пробиви, а австралиецът поведе след страхотен тайбрек и 9:7 точки в него.

И когато всички очакваха, че Федерер ще се завърне в мача, Милман показа здрави нерви. Двамата с Федерер си размениха по два пробива и отново се стигна до тайбрек, в който швейцарецът се пречупи и загуби с 3:7.

В следващия кръг Милман ще играе с Новак Джокович.