на живо

600 гимнастички в надпревара за "Меджик къп"

Турнирът ще се проведе от 3 до 5 септември в Горна Малина

600 гимнастички протягат ръце към "Меджик къп". Второто издание на турнира по художествена гимнастика ще се проведе от 3 до 5 септември в спортен комплекс "Горна Малина". 

Надпреварата стартира през 2019 г. и беше определена от президента на Българската федерация по художествена гимнастика за "Мини Световна купа".

И този път в нея ще се включат най-талантливите гимнастички, които ще покажат умения в трите състезателни дни. 

В петък (3 септември) на килима ще излязат родените през 2006, 2007 и 2008 г. индивидуални гимнастички, а след тях следват съчетанията на най-малките - 8-годишните и по-малки.

В събота (4 септември) пък предстои важно състезание за ансамблите в категория "Елит", които ще мерят сили едни срещу други преди държавното първенство.

Неделя (5 септември) е денят на 9-12-годишните, които ще представят своите съчетания.

Организаторите са подготвили редица изненади и красиви медали за шампионките. Главен съдия на "Меджик Къп" ще бъде бронзовата медалистка с ансамбъла от олимпийските игри в Рио де Жанейро Християна Тодорова. 

На откриването ще присъства президентът на федерацията Илиана Раева, още една от бронзовите медалистки от Рио - Ренета Камберова, петата на Игрите в Токио Боряна Калейн и треньорът на златния ансамбъл от японката столица - Весела Димитрова.

Тагове:

Меджик Къп