на живо

Адриан Андреев ще спори за бронза в Буенос Айрес

Българският тенисист отстъпи с 4:6, 1:6 на крачка от финала

Lap.bg

Българинът Адриан Андреев отпадна на полуфиналите от тенис турнира на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, Аржентина. Родният тенисист отстъпи с 4:6, 1:6 пред представителя на домакините Факундо Диас Акоста за 1 час и 20 минути. 

Първите осем гейма на първия сет преминаха без пробиви. При свое подаване, Андреев беше пробит и след 47-минутна игра отстъпи с 4:6.

Във втория сет българският тенисист свали своето ниво на игра. Частта стартира с размяна на пробиви, но след това серия от 4 гейма за Акоста му бяха достатъчни, за да отстрани Андреев.

При 1:4 Адриан имаше 2 възможности да се върне в срещата, но така и не съумя да вземе своя втори гейм в сета. При сервирането си за оставане в мача при резултат 1:5 българинът не взе и точка, с което загуби своя полуфинален сблъсък с представителя на домакините.

В турнира Андреев елиминира Карлос Лопес Монтагуд (Испания) със 7:6(4), 3:6, 6:2; Янки Ерел (Турция) с 6:3, 5:7, 6:3 и Филип Кристиан Жиану (Румъния) с 6:2, 6:4.

Утре е последната среща за Адриан на Младежките олимпийски игри. В спор за бронза той ще се изправи срещу бразилеца Жуниор Жилбер Соарес, който загуби своя полуфинал от французина Уго Гасто с 4:6, 1:6