на живо

Джокович обжалва решението за депортирането

Адвокатите му вече са задействали процедурата

Getty Images/Guliver Photos

Адвокатите на Новак Джокович веднага са задействали процедура по обжалването на решението на министъра по имиграцията Алекс Хоук, пишат австралийските медии.

Хоук се възползва от властта си и анулира за втори път визата на тенисиста. Той няма да участва на Откритото първенство на Австралия и ще бъде депортиран.

Адвокатите на Джокович смятат, че изслушването може да бъде ускорено и ако делото мине в съда, развръзката да е още през уикенда, защото в понеделник започва Australian Open.

Снимка: Reuters

Решението на Алекс Хоук означава, че по всяка вероятност Джокович няма да има право да влиза в Австралия през следващите три години.

Премеждията на носителя на 20 титли от Големия шлем започнаха още с пристигането му в Австралия на 6 януари. Той обяви ден преди това, че е получил специално медицинско разрешение да се включи в Откритото първенство на Австралия, дори без да има поставени ваксини срещу коронавирус. 

Снимка: Ройтерс

На летището обаче граничните власти не приеха обяснението му, анулираха визата му и го настаниха за 5 дни в хотел за мигранти. 

Впоследствие адвокатите му обжалваха, а Джокович беше освободен след изслушване в съда.