на живо

Албена Денкова: Стаената спортна злоба пречи в отношенията между хората (ВИДЕО)

Двукратната световна шампионка ще представи спектакъла "Кармен" през април в София

"Всеки трябва да се опита и да направи следващата стъпка. Спортът е спорт. Конкуренцията е едно нещо, спортният хъс е едно. Животът нататък е съвсем различен и ако продължаваш да държиш в себе си и да таиш спортна злоба, това пречи в отношенията между хората и в работата", така описа приятелството си с едни от най-големите си конкуренти на леда двукратната световна шампионка Албена Денкова.

Тя и половинката ѝ в живота и на леда - Максим Стависки, са част от грандиозното шоу на лед, продуцирано от Иля Авербух. Заедно с нея на леда се изявяват олимпийските шампиони Алексей Ягудин, Татяна Навка и Роман Костомаров, Татяна Тотмянина и Максим Маринин, както и световните първенци Оксана Домнина и Максим Шабалин, Мария Петрова и Алексей Тихонов.

Снимка: Lap.bg

"Ледников период" е едно от най-гледаните и обичани предавания в Русия. Много е положително. Именно този симбиоз между фигуристи, артисти, музиканти и всякакъв род звезди се харесва изключително много. За нас то е прекрасна школа, защото ни даде възможност да преминем границата на спортистите и да станем артисти", разказа Денкова в предаването "Тази сутрин".

Българката е категорична, че въпреки, че сменя доста партньори на леда, Максим си остава нейната най-голяма поддръжка.

"С него не са ни нужни думи. Това е чувство. Дори не е нужно да се погледнем, за да знаем какво движение или какъв елемент може да направим. Докато при останалите партньори е нужно да се репетира, да си малко по-внимателен, има по-различни елементи, които може да се пробват. Най-приятно ми е с Алексей Тихонов да си партнирам. Може би защото най-много го харесвам като човек, а за мен е много важно хората, с които танцувам, репетирам, участвам, да ми допадат като светоусещане, като разбиране".

На 1 и 2 април в столичната зала "Арена Армеец" Денкова ще зарадва родната си публика с ролята си в новия спектакъл "Кармен". 

"Този спектакъл е отвъд границите на леденото шоу. Това е спектакъл, мюзикъл, нещо много грандиозно. Участват около 20 олимпийски и световни шампиона, никоя друга трупа не може да се похвали с толкова много. Има музиканти, певци и танцьори на живо. Повече от половин милион зрители за последните две години са видели този спектакъл. Той започна в Сочи. Играхме го всеки ден в продължение на 4 месеца и половина. Имаше зрители, които идваха да го гледат по няколко пъти подред - по 3, по 5, по 6", разказа за новото си предизвикателство шампионката от 2006 и 2007 г.

Още за предизвикателствата, с които се е захванала най-добрата ни състезателка по фигурно пързаляне, за семейството и за живота след активната спортна кариера, вижте в следващото видео: