на живо

Александър Барт: "Лудогорец" е ПСЖ и "Базел" на България

Защитникът на "Грасхопър" разкрива тайните на бившия си тим в Швейцария

Lap.bg

„Лудогорец" е в България това, което е "Базел" в Швейцария и ПСЖ във Франция”, заяви бившият защитник на българския шампион – Александър Барт пред швейцарския вестник „Аргауер Цайтунг”.

Ден преди двубоя между "Базел" и "Лудогорец" в Швейцария, бившият френски централен бранител на "Литекс" и "Лудогорец" и настоящ играч на „Грасхопър” даде ексклузивно интервю за местното издание. 

„Малка част от отбора на "Лудогорец" се е променил от онзи преди две години. Някои от футболистите имат опит срещу „Базел”, каза още Барт.

„Аргауер Цайтунг” припомни, че французинът игра четири сезона за разградчани преди трансфера си в швейцарския „Грасхопър”. От изданието споменават и за успешния период на Барт в "Литекс", както и отделят няколко думи за историята на „Лудогорец” откакто той е собственост на Кирил Домусчиев.
Снимка: Lap.bg
„Домусчиев е много сериозен бизнесмен, който е винаги близо до отбора. Той вложи много пари в „Лудогорец”, за да изглежда клуба по този начин”, заяви Барт по адрес на собственика на българския шампион.

Бранителят добави, че Домусчиев има за цел стадионът в Разград да може да приема мачове от Шампионската лига, но също така подчерта, че домакинствата в София не са толкова голям недостатък, тъй като така много българи подкрепят отбора на националния стадион.
Снимка: Lap.bg
Според Барт за чужденците е интересно и приятно да играят за „Лудогорец”:

За всеки чужденец е много интересно да играе в тима. Има възможност да получава добра заплата, която винаги се изплаща навреме. Животът в 40-хилядния Разград е много приятен.”

30-годишният шесткратен шампион на България не пропусна да изрази и похвалите си към старши треньора на „Лудогорец” Георги Дерменджиев, както и към футболистите на „орлите”.
Снимка: Lap.bg
„Резултатите сами говорят за г-н Дерменждиев. Отборният дух играе голяма роля в тима. Там играят качествени футболисти като Моци, Дяков, Марселиньо, Кафу, Кешерю, Кишада, Мисиджан. Прогнозата ми? Победа за „Базел” в Базел и успех за „Лудогорец” в София”, завърши Барт.