на живо

Пилоти от Формула 1 нанесоха първа загуба на Раниери от февруари насам (ВИДЕО)

"Пилотите" победиха с 3:1 "Звездите" на принц Албер в благотворителен мач

Getty Images

Състезатели от Формула 1 начело с Фернандо Алонсо и сензацията Макс Верстапен участваха в традиционния благотворителен мач между отбора на „Пилотите” и тима на „Звездите” на принц Албер с треньор Клаудио Раниери. Срещата се проведе преди Гран При на Монако.

Освен Алонсо и Верстапен за тима на „Пилотите” на стадион „Луи II” излязоха и Фелипе Маса, Карлос Сайнц, както и футболистите Емануел Пти и Уилям Галас. Сред съперниците им бяха освен княза, мотопилотът Лорис Капироси, Доминик Пари и др.

Пилотът на „Макларън” никога не е крил афинитета си към футбола. Той показа завидни умения на терена и отбеляза красив гол от пряк свободен удар. Талантът му впечатли Раниери, който дори го покани за гостуващ футболист в „Лестър Сити”.

Отборът на „Пилотите” победи с 3:1 „Завездите” на Раниери. Интересното в случая е, че това е първа загуба за италианския специалист от февруари насам, когато „лисиците” загубиха драматично от Арсенал.

Парите, събрани от мача, ще отидат за благотворителност.

В петък в Майнц, Германия ще се проведе благотворителен мач в чест на Михаел Шумахер, организиран от Себастиан Фетел и баскетболната легенда Дирк Новицки.

Средствата от него ще са за лечение на пациенти с черепно-мозъчни травми. Самият Шумахер е вече 2 години и половина в кома след удар в главата при падане със ски.