на живо

Алонсо с четвърто време в тренировка на Инди

Пилотът от Формула 1 е голямата атракция на състезанието

Заради силния вятър пилотите сравнително рязко излизаха на трасето по време на третия тренировъчен ден, подготвяйки се за легендарната гонка "Инди-500". Резонно и постигнатите скорости бяха значително по-ниски. Някои направо отписаха тренировката на прочутия овал. Час преди края на сесията Ед Карпентър, пилот и собственик на отбора "Ed Carpenter Racing" успя да завърти най-бързата си обиколка със средна скорост от 222,894 мили в час.

Втори стана състезателят на "Chip Ganassi Racing" Скот Диксън, чиято скорост бе 222,599 мили в час, а постижението му – едва с 0.536 сек по-бавно от това на Карпентър. Другият пилот от отбора на лидера – Джей Ар Хилдебранд стана трети.

Фернандо Алонсо предизвика всеобщия интерес. Пилотът на "Andretti Autosport" за "Инди-500-2017" завъртя най-бързата си обиколка със скорост 219,535 мили в час и остана общо 39 тура на пистата. Той излетя за Индианаполис директно от Барселона, където записа 12-о място в родната си Гран при миналата неделя.

"Няколкото обиколки в трафика, които направих вчера, бяха доста полезни. Сутрин тренирам в симулатора, а следобед съм в колата на пистата. Много време, много тренировки, но все още не съм готов. Щастлив съм, където съм, но все още не се чувствам комфортно на овала. Надявам се да стана за квалификацията" - коментира Алонсо.

Той разказа още, че феновете на Инди непрекъснато са след него. "Те са толкова близо до нас в питлейна, по гаражите. Следват ме навсякъде. Тъй като съм нов на Инди всички искат автограф. Мисля, че някои от останалите състезатели се възползват от това. Чакат ме да се появя, феновете да тръгнат след мен и тогава те си тръгват необезпокоявани. Но нещата са такива, каквито са, надявам се утре да не ми искат подписи за втори път."

Само 14 машини записаха що-годе прилични времена в сряда.

Докато Алонсо се бореше с насрещните пориви на вятъра на Инди, колегата му от Ф1 Кими Райконен стана баща за втори път – сега на момиченце. Той и съпругата му Минту я нарекоха Риана Анджела Милана. Първородният син на Кими - Робин е роден през януари 2015 г.