на живо

Американската приказка на Мария Шарапова приключи

Рускинята отпадна от Откритото първенство на САЩ от латвийката Анастасия Севастова

Reuters

Играещата с уайлд кард Мария Шарапова отпадна от Откритото първенство на САЩ по тенис, след като допусна обрат срещу латвийката Анастасия Севастова за 7:5, 4:6, 2:6.

Носителката на 5 титли от Големия шлем не беше играла на първенство от такъв ранг януари 2016 г. в Австралия. След това рускинята изтърпя наказание за употреба на мелдоний, а по пътя ѝ до Ню Йорк я предследваха и множество контузии. Откритото първенство на САЩ беше едва петият ѝ турнир след завръщането на корта.

Шарапова, която е шампионка в надпреварата от 2006 г. започна отлично и спечели четири от първите пет гейма, реализирайки пробив в четвъртия. Тя обаче загуби целия си аванс и резултатът беше изравнен при 4:4. Все пак рускинята спечели следващите си две подавания, а при 6:5 направи решителен втори пробив, за да спечели първата част.

Шарапова имаше шанс за ранен пробив във втория сет, но Севастова се спаси - 1:1. Още в следващия гейм латвийката на свой ред получи възможност да пробие и не я пропусна, след което затвърди предимството си за 3:1 и това беше достатъчно за изравняване на резултата. 

В решителната трета част латвийката поведе с 3:0 след два пробива в първите две подавания на съперничката. Шарапова върна единия, след което намали до 2:3. Това обаче беше всичко, което петкратната шампионка в Големия шлем успя да направи до края на двубоя.