на живо

Англия удари Германия насред Берлин в приятелски мач (ВИДЕО)

3:2 за "трите лъва". Вижте кадри и от другите контролни срещи

Англия удари Германия насред Берлин в приятелски мач (ВИДЕО)

Англия навакса два гола дефицит и постигна знаменита победа с 3:2 срещу световния шампион Германия в контролна футболна среща в Берлин.

Бундестимът поведе две минути преди почивката. Тони Кроос шутира от дистанция и изненада неубедителния в ситуацията Джак Бътланд. Английският страж получи травма при плонжа и беше заменен от Фрейзър Форстър.

Марио Гомес удвои срещу хода на играта в 57-ата минута, след като засече с глава подаване в пеналта на Сами Хедира и вкара първия си гол с националната фланелка от финалите на Евро 2012.

След малко повече от час игра лидерът при голмайсторите в английската Висша лига Хари Кейн намали с удар по тревата, а четвърт час преди края резервата Джейми Варди, който само преди четири години играеше в петото ниво на английския футбол, изравни с първия си гол за Англия, след като засече триково с пета подаване от дясно на Натейниъл Клайн.

Ерик Дайър донесе успеха на островитяните с гол в първата минута на добавеното време, след като засече с глава центриране на Джордън Хендерсън от корнер.

В друга проверка Камил Гросицки се разписа два пъти и асистира за двете попадения на Павел Вшолек, а Полша разгроми Финландия с 5:0 и записа пети пореден успех преди Евро 2016.

Филип Старжински също вкара, а звездата в атаката на домакините Роберт Левандовски получи почивка, като се появи в игра от резервната скамейка за последните 30 минути на мача.

Унгария измъкна 1:1 срещу Хърватия в проверката в Будапеща между двата финалиста на Евро 2016.

Марио Манджукич изведе гостите напред в 18-ата минута, но десетина минути преди края Балаж Джуджак изравни.