на живо

Английските грандове с послания в социалните мрежи след поредния терор на Острова

Големите отбори са съпричастни с трагедията, при която загинаха 7 души

Reuters

Английските грандове се обединиха след поредния терористичен акт, който късно снощи разтърси Лондон. Първо бял ван се вряза в пешеходци край "Лондон бридж", а по-късно на пазара "Бъроу" двама мъже влезли в ресторант и намушкали двама души в заведението.

От полицията съобщиха и за трети инцидент в по-отдалечения "Воксхол", но впоследствие бе установено, че той не е свързан с останалите две събития.

Броят на жертвите на терористичната атака в Лондон нарасна на 7. Ранени са повече от 40 души.

Още снощи вълна от съпричастност заля местното население, което веднага предложи храна и подслон на непознати, но изпаднали в нужда британци. Таксиметровите шофьори пък започнаха масово да возят пътници без пари в знак на солидарност. 

Футболните отбори на Острова също са разтърсени от трагедията, засегнала толкова много семейства.

"Мислите ни са насочени към всички пострадали", написаха от лондонския клуб "Арсенал".

Шампионът на Англия - "Челси", изпрати любов към всички, които по един или друг начин са били засегнати от трагичните събития.

Отборът на "Манчестър Сити", който бе силно повлиян от атентата в "Манчестър Арена" преди две седмици, бе сред първите, изразили подкрепа към близките на пострадалите.

Тимът от Северен Лондон - "Тотнъм" написа: "Мислите на всички в клуба са насочени към засегнатите при трагедията в Лондон миналата нощ."

"Уест Хем" също не остана безмлъвен след атентата в родния си град.

И "Ливърпул" тъгува за жертвите и пострадалите.