на живо

Ансамбълът: Разочаровани сме, но поне взехме медал и квота (ВИДЕО)

Днес грациите ще се борят за медалите на отделните уреди

Lap.bg

Момичетата от ансамбъла на България по художествена гимнастика не скриха разочарованието си от грешките, които допуснаха в многобоя на световното първенство по художествена гимнастика. Българките спечелиха бронзов медал, както и квота за олимпийските игри в Токио 2020.

Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова допуснаха грешки и на двете съчетания. Те имаха по-сериозни проблеми на композицията с пет обръча, в която се стигна до излизане на уред извън килима и взимане на резервния обръч.

"Разочаровани сме, тъй като допуснахме грешки, но сме доволни, че взехме медал и квота за олимпиадата, което е главната цел и нашата мечта", каза капитанът Симона Дянкова.

"Случвало се е друг път да грешим, но винаги сме успявали да се вдигнем, защото се подкрепяме. Утре ще сме максимално мобилизирани и ще дадем всичко от себе си", заяви Стефани Кирякова.

"Публиката беше наистина невероятна. Много благодарим на всички хора, които ни подкрепиха. Наистина беше шумно и преди началото на съчетанието не успяхме да чуем сигнала", обясни Лаура Траатс затова, че започна малко преди началния сигнал на композицията на пет обръча.

Снимка: Lap.bg

"Ние за първи път виждаме толкова много хора и толкова много знамена. Тази зала за нас никога не е била толкова пълна. Изненадахме се и ни беше трудно да застанем за топките и въжетата. Но когато съчетанието започне, мислим само за елементите, концентрираме се и ни става по-лесно. След финала чухме рева на публиката и много им благодарим за подкрепата", каза още Дянкова.

"В крайна сметка това е пътят до олимпиадата. Винаги има спадове и неуспехи. Надяваме се, когато трябва, нещата да се случат", добави Елена Бинева.

"Питаха ни за грешките треньорите. Те подхождат с разбиране защо това се е случило, това не са леки грешки. Благодарим им за подкрепата. Винаги са до нас", каза още Кирякова.

"Всички отбори са голяма конкуренция, не само Италия и Русия. Не знам как са играли, но явно са си изиграли съчетанията и затова са спечелили златния и сребърния медал", коментира Мадлен Радуканова.

Днес е последният ден на световното първенство в София, като след 15 ч. грациите ще се борят за медали във финалите на отделните уреди.