на живо

Ансамбълът: Ставаме все по-добри (ВИДЕО)

Гимнастичките променили част от съчетанието си в нощта преди Световната купа в Ташкент

bTV

Момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика заявиха, че са доволни от представянето си на Световната купа в Ташкент и се надяват да продължат с доброто си представяне и по време на следващите състезания в Баку (28-30 април) и София (5-7 май).

От Узбекистан възпитаничките на Весела Димитрова се завърнаха със златен медал за съчетанието си с топки и въжета и две сребърни отличия - в многобоя и за композицията с обръчи.

"Доста сме доволни от представянето си. Отново слушахме химна и треньорките са доволни. Наложи се в последния момент да направим няколко промени, но бързо ги изработихме и ги показахме. Състезанието беше на доста високо ниво. Искаме да благодарим на всички българи, които дойдоха да ни подкрепят. Имахме голяма агитка. Надяваме се от тук нататък да имаме все повече такива състезания и да сме все по-добри", заявиха грациите.

Треньорът Весела Димитрова разкри, че промените в композициите са били направени заради новия правилник и за да могат момичетата да получат по-висока оценка за своя труд. 

"Имаше едно ново изискване, според което съдиите не зачитат две от нашите най-оригинални размени. Наложи се да ги променим вечерта преди старта. Имах притеснения, но момичетата играха много разумно и много умно. Справиха се. Всеки път се борим да играем хубаво, но не тръгваме за медал. Надявам се да успеем да задържим нивото и ако децата тренират така и са здрави, мисля, че можем да сме в топ отборите в света", каза Димитрова на летище "София".