на живо

Ансамбълът: Вълнуваме се малко повече за световното (ВИДЕО)

"Искам да си изиграят съчетанията по най-добрия начин", заяви треньорът Весела Димитрова

bTV

С малко по-голямо вълнение от обичайното замина днес за Пезаро, Италия националния ансамбъл по художествена гимнастика. Момичетата на Весела Димитрова се подготвяха цяла година за дългоочакваното състезание - световното първенство по художествена гимнастика.

Симона Дянкова, Елена Бинева, Теодора Александрова, Лаура Траатс и Мадлен Радуканова са добре здравословно и очакват с нетърпение излизането си на килима. Те ще изиграят първото си съчетание в събота (2 септември), когато ще станат ясни шампионите в многобоя. На следващия ден пък са финалите на отделните уреди.

"Вълнуваме се, нямаме търпение вече да играем. Подготвени сме. Гледаме да го приемем като всяко друго състезание. Но все пак това е световно и се вълнуваме малко повече", споделиха момичетата преди да се качат на самолета.

Треньорът Весела Димитрова разкри, че не е поставяла конкретни цели за класиране пред ансамбъла. Промени по съчетанията пък не са правени.

"Те винаги се вълнуват преди състезание, тъй като много искат да се представят доста добре. Мисля, че е поредното състезание за тях. Единственото нещо, което искам от тях е да си изиграят съчетанията по най-добрия начин, пък всичко вече ще се нареди", заяви Димитрова.

България вече има един медал от световното първенство в Пезаро. При индивидуалистките Невяна Владинова спечели бронз за съчетанието си с топка.