на живо

Ансамбълът, Владинова и Тасева ни представят на СК в София

Ансамблите на Русия и Испания пропускат турнира

bTV

За шеста поредна година София ще бъде домакин на кръг от Световната купа по художествена гимнастика. Това ще бъде и последното участие на ансамбъла ни пред родна публика, след като в началото на годината гимнастичките обявиха, че слагат край на кариерата си след Олимпийските игри в Рио де Жанейро това лято.

Капитанът на ансамбъла ни Михаела Маевска вече тренира заедно с останалите момичета и се очаква тимът ни да бъде в пълен състав за турнира, който ще се проведе от 27 до 29 май в столичната зала „Арена Армеец”,

Освен от ансамбъла, България ще бъде представена и от Невяна Владинова и Катрин Тасева, който ще участват в индивидуалната надпревара.

Президентът на федерацията Илияна Раева изрази оптимизъм преди началото на Световната купа и вярва, че страната ни отново ще се представи на ниво. Тя допълни, че това ще бъде и една своеобразна репетиция преди домакинството на Световното първенство по художествена гимнастика през 2018-а година.

В София се очаква да пристигнат най-добрите гимнастички в света, а единствените отсъстващи ще бъдат ансамблите на Русия и Испания.