на живо

Антъни Джошуа се изправя срещу най-сериозното си предизвикателство

Очаква ни голяма битка в Лондон

Reuters

Антъни Джошуа ще се изправи срещу най-сериозното си предизвикателство в последните години. Британецът ще защитава световните си титли по бокс на WBA, WBO и IBF срещу Олександър Усик, а специалистите са категорични, че това ще бъде най-тежкият мач на Ей Джей до момента на професионалния ринг. Срещата е тази вечер на стадиона на "Тотнъм" в Лондон.

34-годишният Усик е непобеден в професионалния бокс и бе безспорен световен шампион в полутежка категория, като събра четирите титли след убедителни победи срещу най-големите си съперници.

Украинецът има подкрепата и опита на легендарните си сънародници Кличко. Определян от мнозина за тяхно протеже, амбициозният боксьор с обратен гард от време на време прави спаринги с Владимир Кличко, а братята винаги са готови да му помогнат с ценни съвети, свързани с подготовката и мачовете.

Самият Джошуа призна, че Усик може да е най-тежкият му съперник от Владимир Кличко насам. Въпреки това британецът се закани да го нокаутира.

Джошуа, който е с 25 победи (22 с нокаут) и една загуба на професионалния ринг, остава фаворит, тъй като ще има предимство в ръста и теглото си.

Снимка: Reuters

Усик вероятно ще бъде последното препятствие пред Джошуа преди осъществяването на желания британски мач за обединяване на всички титли в тежка категория.

Но за целта Ей Джей трябва да се справи с украинеца, а Тайсън Фюри да защити титлата на Световния боксов съвет (WBC) срещу Дионтей Уайлдър на 9 октомври.

За Джошуа мачът ще е под №24 във Великобритания. Той ще се боксира на стадион за пети път след двубои на митичния лондонски "Уембли" и "Принсипалити Стейдиъм" в уелската столица Кардиф.

На украинеца предстои трети мач при най-тежките. До момента е с две победи.