на живо

Антъни Иванов: За мен 2018-а е най-успешната година до момента (ВИДЕО)

Българският плувец останал изненадан, че не е в челната десетка за "Спортист на годината"

Българският плувец Антъни Иванов e удовлетворен от постигнатото през календарната 2018-а година, която определи за най-успешната в своята кариера. Той сподели изненадата си от факта, че не е в челната десетка за "Спортист на годината", което отдава на това, че анкетата бе проведена преди световното първенство.

През 2018 г. Иванов стигна до два финала  - на световното и европейското първенство, но заяви, че преследвал по-висока цел -  медал от шампионата на Стария континент.

Подготовката на Антъни за новия сезон ще протече в САЩ, като плувецът си е поставил за цел на републиканското през април да покрие норматива за олимпийските игри. В Америка българският плувец ще работи над обръщанията, подводните части и старта, за да гони личен рекорд. Иванов сподели, че има потенциал да слезе под 1 минута и 54 секунди в коронната си дисциплината.

На световния шампионат в Ханджоу, Китай, след дългогодишна пауза България беше представена от щафета, където успя да подобри и трите национални рекорда в дисциплините, в които участва. С оглед на подобрените постижения, Антъни призна, че ще очаква силно представяне на български квартет и на шампионатите през следващата година:

„Щафетите се получиха много добре. Можем и по-добре да плуваме, но момчетата просто бяха за първи път на голямо първенство, не се получи абсолютно всичко, както го бяхме планували. Имаме много потенциал."