на живо

Арестуваха приятел на египетски национал, явил се на изпит вместо него

Мустафа Мохамед отрича да има нещо общо със скандала

Хем да играеш с националния си тим в 33-ото издание на Купата на африканските нации, хем да си взимаш изпитите в университета! Възможно ли е? Да, ако не те хванат!

Приятел на футболиста на Египет Мустафа Мохамед беше арестуван от властите в страната, тъй като се е представял за играча по време на сесията в университета в Гиза.

Той е взел няколко изпита от името на съотборника на Мохамед Салах, но при последния преподавателят се е усъмнил. Явно преди това е гледал Мустафа, който играе с Египет за шампионата за Купата на африканските нации, а тимът му достигна до четвъртфиналите!

24-годишният нападател е студент в специалност "Информационни технологии". Според задържания приятел, той го помолил да го "замества" и да реши теста вместо него.

"Той е мой приятел и бъдещето му щеше да е рухне, ако не си беше взел изпита. Затова го направих. За първи път е", обяснил той. 

Оказва се обаче, че приятелят е "взел" предишни 3 изпита вместо футболиста. 

Самият Мустафа Мохамед, който на клубно ниво носи фланелката на "Галатасарай",обясни, че не знае за случилото се. Започналото полицейско разследване ще установи това.

Дотогава футболистът трябва да мисли за четвъртфинала на Египет срещу Мароко на 30 януари. Мачът е от 17:00 ч. и може да го гледате пряко по RING.