на живо

Арестуваха жената, предизвикала хаос на "Тур дьо Франс"

Фенка блъсна германски колоездач, пострадаха много участници

Жената, която предизвика масовата катастрофа в първия етап на "Тур дьо Франс" в Бретан, е арестувана, съобщава "Дойче Веле", позовавайки се на източник, близък до разследването.

В желанието си да покаже на телевизионните камери голям картонен надпис с поздрав към своите баба и дядо - "Аllez, Opi-Omi!" (Хайде, дядо и бабо!), тя блъсна германския колоездач Тони Мартин и настана хаос, при който пострадаха много участници, най-вече представители на "Джъмбо Висма".

"Тур дьо Франс" подаде жалба за инцидента, а жандармерията започна разследване и поиска информация, която може да доведе до идентифицирането на зрителката, която избяга веднага след инцидента.

Жената, за която не се разкриват повече подробности, вероятно ще получи глоба от поне 1500 евро, въпреки че наказанието може да бъде и по-голямо, ако германецът Яша Сютерлин, принуден да напусне състезанието след падането, реши да подаде жалба.

Разследването е за "неволни наранявания с увреждания, които не надвишават три месеца поради явно умишлено нарушение на правила за безопасност или непредпазливост".