на живо

"Арсенал": Благодарим, "Лудогорец"!

"Артилеристите" отдадоха заслуженото на българския шампион за първото си място в групата

Getty Images

"Лудогорец" получи благодарности за равенството 2:2 в последния си мач от груповата фаза на Шампионската лига срещу "Пари Сен Жермен" от... "Арсенал".

"Артилеристите" победиха с 4:1 "Базел", а развоя в мача на българските шампиони им осигури първото място в четворката с 14 точки. Френският шампион остана на втора позиция с две по-малко, а "Лудогорец" са трети с 3, което им осигурява участие в Лига Европа през пролетта на 2017 г.

След последния съдийски сигнал на срещите, в официалния профил на "Арсенал" беше публикувана таблицата с крайното класирана, а в скоби беше споменат и българския шампион.

Полузащитникът на "артилеристите" Месут Йозил също използва социалните мрежи, за да поднесе благодарности на "орлите".

"Излязохме на терена със задачата да си свършим работата и да покажем добър футбол. Имахме лоши вечери в турнира, но тази беше една от добрите. В допълнение имахме късмет с резултата на ПСЖ, така че това беше наистина позитивна вечер", каза мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер на пресконференцията след мача.

Първото място в групата за английския гранд не означава по-леки съперници на 1/8-финалите на турнира. "Арсенал" ще срещне някой от класиралите се на второ място в групите си отбори, а това може да са: "Байерн" Мюнхен, "Манчестър сити" и "Порто". Още от потенциалните им съперници ще станат ясни след тазвечершните мачове.

Жребият за елиминационната фаза на Шампионската лига ще бъде предаван пряко по bTV Action в понеделник (12 декември) от 13:00 ч.