на живо

"Арсенал" и "Атлетико" Мадрид в сблъсък за място на финала в Лига Европа

Първите мачове са на 26 април

Getty Images

Дерби с голям заряд ще можем да наблюдаваме на полуфиналите на Лига Европа. Един срещу друг ще се изправят два от фаворитите този сезон - "Арсенал" и "Атлетико" Мадрид, като само един ще може да участва в битката за трофея.

Другата полуфинална двойка е "Олимпик" Марсилия - "Залцбург".

За "Атлетико" това ще е трети мач пред сезона срещу английски съперник. В груповата фаза на Шампионската лига "дюшекчиите" записаха загуби с 1:2 и равенство 1:1 срещу "Челси".

"Арсенал" пък не са се изправяли срещу испански тим от сезон 2015/2016. От тогава спомените обаче на са добри. Възпитаниците на Венгер записаха две загуби (0:2, 1:3) от "Барселона". Цялостната статистика също не е на страната на "артилеристите" - само 1 победа в последните 6 мача срещу тимове от "Ла Лига".

Снимка: Getty Images

"Залцбург" и "Олимпик" Марсилия са се изправяли един срещу друг само веднъж в елиминационна фаза - през сезон 2003/2004 в третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Френският тим излиза краен победител с 1:0 в първата среща, а във втората голове не са отбелязани. 

Снимка: Reuters

Двойките бяха определени в жребия за полуфиналите на Лига Европа, теглен днес в Нион, Швейцария. В церемонията активно помагаше трикратният шампион на Франция с "Олимпик" Лион - Ерик Абидал.

Първите мачове от полуфиналите са на 26 април, а реваншите са на 3 май. 

Снимка: Getty Images

Финалът ще се изиграе на стадиона в Лион на 16 май. Символичен домакин ще бъде победителят от двойката "Олимпик" Марсилия - "Залцбург".

Всички най-интересни срещи ще може да гледате пряко в каналите на bTV Media Group.

Не пропускайте и жребия за полуфиналите на Шампионска лига, който ще бъде излъчен пряко по bTV Action от 14:00 ч.