на живо

Асприля бе избран за №1 в Литекс

pfclitex.com

Звездата на Литекс Данило Асприля обра футболните „Оскари“ в Ловеч за 2015 година. 
Над 95% от гласувалите посочиха именно него за победител в анкетата за Футболист №1 на Литекс. Своя глас дадоха играчите от представителния тим, треньорите в Академията и капитаните на юношеските формации, бивши играчи и ветерани, медии, съдии и свързани с тима футболни личности. Колумбиецът бе награден със „Златна топка“ от новия кмет на града Корнелия Маринова, а специален гост на събитието беше легендарният голмайстор на тима Светослав Тодоров.

Водачът при реализаторите в „А“ група заслужи и приза за най-красив гол заради рейда си срещу Лудогорец, когато елиминира шестима футболисти на "орлите" и се разписа във вратата на Владислав Стоянов при победата с 2:0 на старта на шампионата. Феновете на ловчанлии пък подариха специален плакет на латиноамериканеца и очаквано го обявиха за Любимец на публиката.



Индивидуалната награда Талант №1 на Академията отиде при юношеския национал Тонислав Йорданов. Нападателят Бьорн Маарс Йонсен бе отличен за „най-добър голмайстор“ на тима. Капитанът Страхил Поповбе определен за най-постоянен играч. Халфът Кристиян Малинов пък взе приз за най-прогресиращ футболист след като успя да се наложи като лидер в състава и да стигне до националния отбор.

Кметът Корнелия Маринова удостои с почетната грамота на общината и плакет футболна Академия Литекс за издигане престижа на Ловеч и утвърждаване на спортната слава на града. Почетен плакет за своя 70 годишен юбилей получи и ветеранът Христо Данчев, отдал 55 години от живота си на клуба като състезател и треньор.

На церемонията бяха уважени и аматьорските тимове по минифутбол Грейт Уол и Каталунците, които са сред най-силните по минифутбол в страната.