на живо

Астана на Стоилов продължава напред в Шампионска лига след невероятна драма (ВИДЕО)

Чуйте какво каза щастливият Мъри след края на мача

БГНЕС

Казахстанският отбор Астана, воден от българския треньор Станимир Стоилов, продължава напред в плейофите на Шампионска лига след като победи в реванша финландския ХИК (Хелзинки) с 4:3. Първият мач завърши без отбелязан гол.

Още в 4-та минута гостите от Финландия откриха резултата, след като центриране на Атому Танака намери Усман Ялоу, който с точен изстрел прати топката във вратата на Астана. Гидео Баах удвои предимството на гостите в 42-та минута. Футболистите на Станимир Стоилов върнаха едно попадение в самия край на първото полувреме след впечатляващ шут на Патрик Твумаси извън рамките на наказателното поле.

Резултатът стана 2:2 минути след подновяването на играта. Роджър Каняс получи шанс да отбележи дузпа и не сбърка. Астана направи отбрата пълен в 56-та минута. С топовен изстрел Дмитрий Шомко намери горния десен ъгъл на финландската врата.

Твумаси остави отбора си с човек по-малко след като получи директен червен картон 20 минути преди края. Гостите се възползваха от ситуацията и направиха резултата 3:3.

В герой за Астана се превърна Евгени Постников, който засече центриране от корнер и прати топката в мрежата на противника.

"Вярвах, че ще спечелим. Няма как футболът да бъде все така несправедлив. Голът в последните минути ни го даде сам Господ. Вярвам, че можем да се представим още по-добре в групите на Шампионската лига, но нека първо видим жребия за този последен квалификационен кръг", коментира Станимир Стоилов след края на мача.

Астана трябва да преодолее само още един съперник, за да се класира за групите на Шампионска лига , а освен това е сигурен участник в груповата фаза на Лига Европа при евентуална загуба в следващия кръг.