на живо

Стоилов: За десет години спечелих десет трофея, което не е малко (ВИДЕО)

От Астана са готови на всичко, за да задържат Мъри

Станимир Стойлов изрази радостта си от минималната победа с 1:0 на неговия отбор като домакин на Актобе, която осигури титлата на Астана в първенството. Според него в тези двубои се крие красотата на футбола, защото до 87-та минута когато падна победното попадение, не се знаеше кой отбор ще завоюва титлата. 

В същото време Шефовете на Астана са решени да направият всичко по силите си, за да задържат Стоилов в клуба. Под негово ръководство тимът постигна две поредни шампионски титли в родината си и успя да направи пробив в групите на Шампионска лига.

"Не искам да говорим за пари. Но повярвайте ми, че ще направим всичко, повтарям - всичко, по силите си, за да задържим Станимир Стоилов. Благодарение на този човек Астана вече е отбор от световна величина. Резултатите от работата му се виждат не само със спечелените титли, а и с мачовете в Шампионската лига, където взимаме точки от отбори като Галатасарай и Атлетико Мадрид. Благодаря на него, на президента, на всички за работата им, много съм щастлив" - сподели председателят на борда на директорите на клуба Дархан Калетяев.

Сериозен интерес към Стоилов в момента има от Китай и Обединените арабски емирства. Мъри от своя страна заяви, че би искал да остане в Казахстан и да надгради постигнатите до този момент резултати.