на живо

Авария спря участието на Павел Лефтеров в Дубай засега

Механиците оглеждат пораженията по автомобила

Днес стартира първото състезание от световния шампионат по издържливост – 24 часа на Дубай. За първи път в него участва български пилот – 18-годишният Павел Лефтеров е част от отбора Nova Race с автомобил Ginetta G55 GT4 с №282. Негови съотборници зад волана са италианците Лука Маньони и Фабио Гизи, британеца Марк Спийкъруъз и германеца Михаел Хофман. Във вчерашната квалификация квартетът записа четвърто постижение в клас SP3 сред общо 15 участващи автомобила.

На старта днес в колата седна Марк Спийкъруъз, който не потегли по най-добрия начин. Изостана до средата на коланата, а после и още повече – предпоследен в класа. В 31-вата минута на първия час от денонощното състезание след катастрофа на Порше пострадаха още две коли, сред които и Джинетата с №282.

Повреденият автомобил бе транспортиран със сервизен камион до бокса и в момента механици и инженери проверяват изправността му. След огледа ще бъде решено дали колата ще продължи в надпреварата, макар и с огромно закъснение. Ако отговорът на инженерния екип е положителен – зад волана ще седне българската надежда в моторните спортове Павел Лефтеров.