на живо

Автогол класира Уелс на исторически първи четвъртфинал на европейско първенство

Уелс - Северна Ирландия 1:0

Getty Images

Уелс е вторият четвъртфиналист на Евро 2016 във Франция.

"Драконите" отстраниха на осминафиналите Северна Ирландия с минималното 1:0, след автогол на Гарет Макоули и по този начин се класираха за исторически първи четвъртфинал на европейско първенство и то в дебютното си участие на турнира. 

Следващият съперник на Уелс ще бъде победителят от мача между Унгария и Белгия.

Снимка: Getty Images

Началните минути на мача бяха спокойни и равностойни, без сериозни опасности пред двете врати.

Първата по-сериозна атака дойде в 10-ата минута, когато футболистът на Северна Ирландия Стюарт Далас стреля опасно към вратата на Уелс, но Хенеси спаси.

В 19-ата минута "драконите" стигнаха до гол, който обаче бе отменен заради засада на Аарън Рамзи. Само три минути по-късно Джейми Уолш шутира опасно, но Хенеси отново се намеси авторитетно.

Снимка: Getty Images

Отборите продължиха да си разменят инициативата в мача, а голови положения не липсваха и пред двете врати. В края на първото полувреме обаче резултатът си остана непроменен – 0:0.

Северна Ирландия започна по-активно втората част, създавайки повече възможности за гол. На другия полюс бе представянето на Уелс, чиито футболисти рядко застрашаваха вратата на Макгавърн.

Но в 58-ата минута Гарет Бейл все пак бе на път да открие резултата след изпълнение на пряк свободен удар, но Макгавърн спаси.

Снимка: Getty Images

Отборът на Уелс започна да притиска съперника в неговата половина и в 75-ата минута след центриране на Гарет Бейл, Гарет Макоули си отбеляза автогол. 1:0 в полза на "драконите".

Северна Ирландия не успя да отговори подобаващо в търсене на изравняване на резултата. Уелс продължи да бъде по-активния отбор на терена и не позволи на съперника да организира нещо по-опасно в предни позиции. 

Снимка: Getty Images