на живо

Бай Евлоги, или изкуството да косиш футболни терени (ВИДЕО)

Как се поддържа футболен терен за мач от Шампионската лига, разказва един истински професионалист

bTV

Преди да излязат гладиаторите, арената трябва да се подготви! Изключение от това правило не правят и футболните срещи. Националният стадион "Васил Левски" ще приеме мача от груповата фаза на Шампионската лига между "Лудогорец" и "Арсенал", а за доброто представяне на българския шампион и английския гранд от огромна важност е отличното състояние на тревата на терена.

Тази отговорност лежи на плещите на бай Евлоги, който коси футболни терени от четвърт век. В последните 22 години той се грижи за поддръжката на тревата на националния стадион.

Снимка: bTV

"При косенето най-важно е да следим дизайна. Както виждате, тук дизайн има - тъмни, светли полета", разказа експертът пред Димитър Тасев.

Бай Евлоги е подготвял арената за мачове от всякакво ниво – от аматьорски футбол до Шампионската лига. Признава, че отговорността е голяма.

Снимка: bTV

"Все пак това е национален стадион, не е някое игрище в "Обеля", заяви той.

Професионалният косач е категоричен, че тръпката е по-голяма когато един срещу друг на терена, подготвен от него, застават български отбор и европейски гранд.

Какви са тънкостите при подготовката на тревата за мач от турнира Шампионска лига, вижте в разказа на Димитър Тасев:

Как се е справил бай Евлоги с работата този път може да видите по време на срещата от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионската лига между "Лудогорец" и "Арсенал". Мачът ще бъде излъчен пряко по bTV Action на 1 ноември от 21:45 ч., а студиото преди двубоя започва точно в 21:00 ч.