на живо

Байерн излиза срещу "най-добрата защита в Европа"

Старши треньорът на "баварците" обсипа с похвали португалския шампион Бенфика, който ще излезе без опитния си вратар Жулио Сезар

Хосеп Гуардиола
Getty Images

Хосеп Гуардиола предупреди, че Байерн Мюнхен ще трябва да се справя с "най-добрата защита в Европа" в четвъртфиналния им мач срещу Бенфика тази вечер на ст. "Алианц Арена" в Мюнхен с начален час 21:45.

На пресконференция преди важния двубой испанският специалист заяви:

"Впечатлен съм от възможностите на Бенфика. До голяма степен те имат най-добрата защитна четворка в света, така че ще е много интересно. Въпреки силната отбрана, португалците всъщност не са дефанзивен отбор", цитиран от "Гардиън".

Хонас. Снимка: Getty Images

Думите на Гуардиола имат своя резон. Шампионът на Португалия, предвождан от Руи Витория, е в серия от 8 поредни победи и има цели 19 успеха в последните си 20 мача.

В тях Бенфика е допуснал само 12 гола и за сметка на това е отбелязал впечатляващите 56 попадения.
Мануел Нойер. Снимка: Getty Images

"Очакваме Бенфика да търси много упорито отбелязването на гол. Нападателите им Хонас и Костас Митроглу са изключително опасни в наказателното поле. Двамата общо имат 48 гола за първенство", предупреди вратарят на Байерн Мануел Нойер, цитиран от "Гардиън".

36-годишният титулярен страж на португалците Жулио Сезар от своя страна няма да вземе участие в мача на "Алианц Арена", заради проблеми с адукторите. На негово място ще започне сънародникът му Едерсон Мораеш.
Ренато Санчес. Снимка: Getty Images

Един млад футболист на иберийския тим обаче прикова вниманието на Пеп Гуардиола и това е младата звезда Ренато Санчес.

"Той е един от най-добрите млади футболисти в Европа. Не знам още колко дълго ще остане в Бенфика", заяви бившият треньор на Барселона, цитиран от "Билд", по адрес на 18-годишната "Раста ракета" в халфовата линия на португалците.

Първият четвъртфинален мач между Байерн Мюнхен и Бенфика ще можете да наблюдавате пряко по RING. Студиото преди мача започва точно в 21:00 ч.