на живо

Байерн отново е шампион на Германия

"Баварците" с рекордна титла

Getty Images

Байерн (Мюнхен) празнува с титлата за четвърта поредна година. "Баварците" спечелиха с 2:1 гостуването си на Инголщат кръг преди края на сезона в Бундеслигата. Вторият в класирането Борусия Дортмунд загуби визитата си на Айнтрахт Франкфурт с 0:1.

Титлата е под номер 26 в клубната витрина на Байерн. Тя обаче е по-специална, защото с нея бе поставен нов рекорд - за първи път в историята си "баварците" спечелиха Бундеслигата за четвърта поредна година. Така грандът от Мюнхен увеличи на цели 18 трофея преднината си пред големия съперник Борусия Дортмунд, който има 8 титли на страната.

Кръг преди края на първенството, Байерн е недостижим на върха в класирането с 8 точки пред "жълто-черните", които дори и да бяха спечелили срещу Айнтрахт Франкфурт, също нямаше да имат шансове за първата позиция, след като мюнхенският тим надигра Инголщат като гост с 2:1. И двата гола за успеха отбеляза Роберт Левандовски.

Полският нападател откри от дузпа в 15-ата минута, а в 32-ата удвои аванс на тима си. Хартман бе точен за Аугсбург в 42-ата минута също от дузпа.

Титлата е трета поредна за Байерн под ръководството на Хосеп Гуардиола, който е спечелил общо шест трофея, откакто пое отбора през 2013 година.

На 21 май той ще ръководи "баварците" за последен път. Това ще се случи във финала на турнира за Купата на страната срещу Борусия Дортмунд.