на живо

България отстъпи на Германия в петсетова драма

"Лъвовете" допуснаха обрат в мач без значение

FIVB

Мъжкият ни национален отбор по волейбол отстъпи драматично с 2:3 гейма (25:21, 22:25, 25:23, 23:25, 13:15) на Германия в среща от последния състезателен уикенд от Лигата на нациите. Така "лъвовете" прекъснаха серията си от два поредни успеха и остават на 12-о място в класирането.

Срещата започна добре за възпитаниците на Пламен Константинов, които нито веднъж не изпуснаха инициативата в първия гейм. "Лъвовете" поведоха с 1:0 след 25:21 в първата част.

Вторият гейм стартира равностойно, но постепенно германците започнаха да трупат преднина и изравниха резултата след 25:22. В третия гейм двата тима стояха равностойно, а в ключовите моменти българите показаха по-стабилни нерви и отново излязоха напред в резултата. Срещата претърпя пълен обрат в четвъртата част. Първо родните националите не успяха да се преборят за успеха в гейма, а после загубиха драматично и решителния тайбрек.

До момента активът на българския тим е пет победи и осем загуби. "Лъвовете" нямат никакви шансове за класиране за финалите.

В събота националите ще играят с Иран в 16:30 часа, а в неделя от 14 ч. приключват участието си в турнира срещу Южна Корея.