на живо

България победи Сърбия с 3:2 гейма в първата среща за годината

Днес двата отбора ще играят още една контрола

БГНЕС

Националният отбор по волейбол на България за мъже победи като гост Сърбия с 3:2 (23:25, 25:22, 17:25, 29:27, 15:8) в първата контрола между двата тима. Срещата се игра пред около 500 зрители в зала "Вождовац" в Белград.

Приятелската среща бе неофициален дебют за новия старши-треньор на сръбския национален отбор - доскорошният разпределител Никола Гърбич, на който помощник пък е бившият селекционер на България Камило Плачи.

Българският отбор пък се води от Пламен Константинов като съставът се готви за Световната лига 2015. Селекционерът на България започна със следния състав: Любомир Агонцев, Владимир Николов, Тодор Скримов, Николай Пенчев, Теодор Тодоров, Виктор Йосифов, либеро Теодор Салпаров.

Така разпределителят на Монтана Любомир Агонцев отбеляза официален дебют като титуляр за представителния ни тим, като направи много силен мач за нашите.

Реализатор за победата на България стана опитният Владимир Николов, който завърши с 22 точки. Теодор Тодоров добави 19 точки за успеха (7 точки от блокада).

Днес двата отбора ще изиграят още една контрола.