на живо

България с четвърта поредна победа в Световната лига

Показахме, че можем да спечелим като отбор, каза Пламен Константинов

БФВ

България постигна четвърта поредна победа в Световната лига по волейбол. Тимът ни спечели гостуването си на Канада с 3:2 гейма в мач от трета група.

Играчите на Пламен Константинов отстъпиха в първата част с 20:25 точки, но спечелиха втората с 25:19, след това домакините отново поведоха в резултата след 25:22 в третия гейм, а България изравни след 27:25 в четвъртата част. В тайбрека тимът ни се наложи с 15:12 точки.

Най-резултатен в мача бе Данаил Милушев със 17 точки (1 блокада), а Теодор Тодоров завърши с 14 точки (5 блокади).

Тази нощ от 2:00 часа е втората среща между двата отбора.

„Беше труден и много равностоен мач. Канадският отбор започна по-добре, но след това ние се завърнахме и направихме обрат. Този успех беше важен за нас. Исках да спечелим поне един мач в Канада, така че сме много щастливи от тази победа.

Радвам се за всички играчи, за тези които влязоха след втория и третия гейм и помогнаха да се обърне мача. Показахме, че можем да спечелим като отбор. В някои моменти имахме трудности, но направените смени промениха играта и това ни помогна да спечелим“, заяви на официалната пресконференция след мача селекционерът на нашия тим Пламен Константинов.