на живо

България триумфира на Балканския шампионат по мотокрос (ВИДЕО)

Оспорвани състезания на мотополигон "Ридо" в Самоков

Изключително оспорвано премина четвъртият кръг на балканския шампионат по мотокрос, който се проведе на мотополигон "Ридо" в Самоков.

124-ма пилота от 7 държави (България, Македония, Сърбия, Румъния, Турция, Гърция и Кипър) взеха участие в надпреварата, която се проведе пред близо 8000 зрители.

При най-малките в клас МХ 65 победата в двата манша спечели Виктор Бориславов с КТМ. В клас МХ 85 първият манш беше спечелен от Антонис Сагмалис от Гърция. Във втория Николай Малинов с "Кавазаки" успя да удържи победата буквално сантиметри преди финала. 

В клас МХ фаворитът Мартин Тодоров с "Ямаха" падна във втория манш и получи контузия в рамото и не продължи състезанието. В негово отсъствие победител стана Сава Савас от Кипър.

В клас МХ 1 крайната победа и в двата манша извоюва Адриан Радута от Румъния, а в МХ2 надпреварата беше доста оспорвана. Двамата български представители - Майкъл Иванов (КТМ) и Иван Петров (КТМ) водиха битка до края, от която Петров излезе краен победител.

Благодарение на отличното представяне на родните пилоти България стана и отборен победител на Балканския шампионат, който се проведе в Самоков, изпреварвайки убедително състезателите на Гърция и Румъния.