на живо

България U17 с първа победа на турнир в Русия

Младежите ни победиха Молдова с 3:2

granatkin.com

България постигна първа победа в последния си мач на турнира "Валентин Гранаткин" в Санкт Петербург. С хеттрик на нападателя на Левски Станислав Иванов родените през 1999-та година национали се наложиха с 3:2 над Молдова и заеха 11-о място в надпреварата.
Станислав Иванов откри резултата в 14-ата минута, след като изритана топка от вратаря ни Петър Петров (Литекс) не беше преценена от защитата на молдовците, прескочи ги и за бързака от Габрово не беше проблем технично да завърши.

Две минути след началото на втората част Станислав Иванов се разписа от близо след пробив и центриране от дясно на резервата Иван Митрев (Литекс). Молдовската формация изравни с голове в 54-ата и в 66-ата минута, но в 72-ата Иванов осигури успеха на нашите. Той овладя топката на левия фланг, влезе успоредно и с удар от 10-11 метра наказа вратаря Олег Динга.

Този турнир беше част от подготовката на водения от Викторио Павлов отбор за Елитния кръг на квалификациите при 17-годишните, който ще се проведе в края на март в Германия.
* очаквайте подробности.