на живо

Българки начело на класирането при жените и девойките на турнира "Купа София"

Може да гледате финалите на отделните уреди в неделя (3 април) пряко по RING и на сайта btvnovinite.bg в цял свят

Анна Недкова, БФХГ

Българските гимнастички заеха лидерските позиции след първия ден на международния турнир "Купа София", който се провежда седмица преди важната Световна купа в столицата. 

При девойките лидерка в класирането на многобоя след съчетанията с топка и обръч е Елвира Краснобаева. Тя изигра перфектно композицията си с топка, за което получи висока оценка от 31,350 точки. При представяно си с обръч Краснобаева допусна уред извън килима, но голямата трудност на съчетанието ѝ осигури първата позиция.

Снимка: Анна Недкова, БФХГ

Втора след първите два уреда е Никол Тодорова - възпитаничка на Николай Боев, която не тренира с националния тим. На трета позиция е полякинята Лиляна Левинска. 

Снимка: Анна Недкова, БФХГ

Днес (2 април) предстоят съчетанията с бухалки и лента, след които ще стане ясна шампионката в многобоя. 

При жените първа във временното класиране след съчетанията с топка и обръч е Боряна Калейн. Тя получи 34,050 точки за изпълнението си с обръч и 33,950 точки за това с топка, което я поставя на лидерската позиция преди представянето на вторите композиции днес (2 април).

Снимка: Анна Недкова, БФХГ

Втора в класирането е Стилияна Николова (33,100 точки - топка и 32,900 точки - обръч).

Трета отново е българка - Ева Брезалиева. Тя заслужи 34,000 точки за безгрешната композиция с топка, а в тази с обръч допусна неточности - 30,250 точки.

Снимка: Анна Недкова, БФХГ

Победителките в многобоя ще станат ясни по-късно днес. 

Финалите на отделните уреди пък ще бъдат излъчени пряко по RING и на сайта btvnovinite.bg, който ще бъде достъпен за зрителите по цял свят. "Купа София" ще започне в 13:45 ч. на 3 април.

Тагове:

купа софия