на живо

Българската федерация по картинг раздаде годишните си награди (ВИДЕО)

Шампионите получиха купите си на специална церемония

Българската федерация по картинг раздаде годишните си награди (ВИДЕО)

По традиция в началото на декември Българската федерация по картинг спорт (БФКС) награждава своите победители. Шампионите в четирите класа и техните подгласници получиха купите си и ще посрещнат коледните празници с още едно отличие. Въпреки финансовите затруднения, момчетата и младежите успяват да покрият участията си в календара и водят оспорвани битки по трасетата. За качеството на шампионата говори и факта, че в три от общо четирите класа името на победителя се определи чак в последния за годината старт.

Според члена на УС на БФКС Росен Коларов, благодарение на чиито усилия федерацията и спортът все още успяват да проведат календара си, 2016-а е била доста успешна за спортистите. Гордостта на всички са увеличените участници в най-малкия клас - Мини Бг, които напредват успешно и ще са основата за бъдещите рекорди. В този клас третото място бе за Никола Досев, преди него се нареди Димитър Иванов, а най-доволен бе Никола Цолов, който днес почерпи и за именния си ден.

При по-големите в клас Мини (9 – 12 години) варненската школа има ново успешно представяне в лицето на Любомир Малкочев, който стана трети. Втори, само на половин точка от шампиона, събрал 234 пункта, остана Паоло Христов, а в класа триумфира Александър Коларов. 

Много оспорван бе шампионатът и в клас Ротакс Юниор. Трети остана Христо Пенов, второто място бе за миналогодишния шампион Николай Петров, а на върха стъпи Кристиан Христов. Кристиан бе българският представител на световните финали, провели се в Италия, където стигна до престижното 26-о място при 72-а пилоти от цял свят.

В кралския клас KZ2 също се водеха люти битки. С бронза се окичи Васил Коларов, а втори е Симеон Симеонов. Младежът вече направи успешно стъпката към по-високия пилотаж – този в рали-шампионата на България, където кара в едномарковата надпревара „Хюндай рейсинг Трофи”. 

Макар да пропусна три състезания поради служебна ангажираност, на върха в клас KZ2 отново е Владимир Арабаджиев. Пловдивчанинът се отказа от световните трасета, но все пак намира време за българския шампионат.

Тагове:

картинг