на живо

Българската федерация подава ръка на украински тенисисти

Осигуряват безплатни тренировки у нас за бягащите от войната

Българската федерация подава ръка на украински тенисисти! От централата ще осигурят безплатни тренировки у нас за бягащи от войната. Кортовете на националния център в Борисовата градина вече са на разположение на пристигащите украински тенисисти по два часа всеки работен ден.

БФТ ще направи и всичко възможно за настаняването на двама украински национали в София. Един от тях е Вячеслав Белински - партньор на двойки на родния талант Пьотр Нестеров в US Open.

От федерацията поканиха тенис клубовете в страната да подкрепят инициативата според възможностите си, за да може "украински състезатели и техните семейства да намерят подслон и възможност да продължат да се занимават с любимия си спорт".

В инициатвата веднага се включи втората ни ракета Димитър Кузманов.

"Моят личен кондиционен треньор, който подготвя мъжкия и женския национален отбор, също ще бъде на разположение на състезателите! Моят роден клуб "Локомотив" Пловдив, в който също съм член, ще предостави безплатни кортове и ще съдейства за преференциални цени за настаняване в хотел до комплекса! Във Варна вече се очаква да пристигне европейският шампион до 18 г.", написа той в социалните мрежи.