на живо

Българската грация, която покори Норвегия (ВИДЕО)

Красивата Анна тренира в Скандинавия и мечтае да бъде като Невяна Владинова

Тя е на 14 години и е най-добрата състезателка на Норвегия за своята възраст. Родена е в България, но едва седемгодишна напуска родината си заедно със своето семейство. Запознайте се с родната грация, която покори Скандинавия - Анна Стоянова.

Фината красавица наследява любовта към спорта от майка си - Неделина Неделчева, която е треньор на отбора по художествена гимнастика в норвежкия град Аскер. В същия клуб Ани прави първите си стъпки на килима когато е на 8 години. Отначало Неделина дори и не подозира, че дъщеря ѝ има таланта и качествата да се превърне в истинска грация.

"Много се радвам, когато съм в залата, когато тренирам и виждам, че напредвам", вълнува се Ани.

Всички, които я познават, се възхищават на желязната ѝ воля. Въпреки че ходи на нормално училище, Ани тренира по четири часа всеки ден и всеки път се завръща в залата по-мотивирана. Мечтае да участва на олимпийски игри, а някой ден да стане и спортен журналист.

Въпреки че се състезава за Норвегия, Ани се вълнува от успехите на българските Златни момичета. И признава, че се възхищава на златната медалистка от многобоя на Световната купа в София Невяна Владинова.

Ани се завърна в родината си преди дни за съпътстващия турнир на форума - "София къп". За първи път в спортната си кариера тя ще се представи пред българска публика, а вълнението от това е доста.

"Много съм щастлива, че имам тази възможност", радва се Ани преди първото си съчетание.

Въпреки че не успя да се пребори за медалите, тя винаги ще помни невероятната емоция да представи своите съчетания в родината си. Сега мечтае да се завърне следващата година като участничка на Световното първенство, което ще се проведе в София.