на живо

Най-големите ни таланти се включват в Мача на годината

Димитър Бербатов със специални покани за част от най-добрите ни млади играчи

Димитър Бербатов отправи специални покани към някои от най-талантливите български футболисти. Шанс да се докоснат до големите звезди на световния футбол по време на грандиозния благотворителен мач на 14 юни ще имат националите Георги Миланов (ЦСКА Москва) и Ивайло Чочев ("Палермо).

На "Васил Левски" се очакват още Божидар Чорбаджийски и Кирил Десподов от ЦСКА, Божидар Краев от "Левски", вдигналите Купата на България с "Ботев" Пловдив Тодор Неделев и Антонио Вутов, 15-годишният талант на "Локомотив" Пловдив Ияд Хамуд, както и нападателят на "Славия" и голмайстор на националите до 19 г. Калоян Кръстев, който ще е представител на селекцията ни, класирала се за Евро 2017 през юли.

Всички те ще имат шанса да бъдат част от празника и да излязат на стадион "Васил Левски" редом до световните легенди. Тепърва предстои да се обявят още много големи имена от историята на футбола.

До момента Бербатов съобщи, че в неговия състав ще са Христо Стоичков, Красимир Балъков, Стилиян ПетровМартин Петров, Роби Кийн, както и бившите му съотборници в "Манчестър Юнайтед" - Рио ФърдинандРайън Гигс, Неманя Видич, Патрис Евра, Едвин ван дер Сар, Пол Скоулс и Гари Невил.

Срещу тях ще застанат Луиш Фиго и неговата селекция, състояща се от Иван КордобаГайска МендиетаДуайт Йорк, Максуел, Нуно Гомеш, Мичел Салгадо, Йенс Леман, Роберто Карлош, Деко и Робер Пирес.

Всички събрани средства от мача ще отидат за благотворителната дейност на фондациите на Димитър Бербатов и Луиш Фиго. Грандиозната среща ще бъде излъчена пряко по bTV Action от 18 ч.